mandag 30. mai 2011

Rabarbrasaft

Fra barneår minnes jeg rabarbra grøt, suppe og ikke minst knekke seg en rabarbra stang og dyppe i sukker.

I dag skal jeg prøve meg på rabarbra saft.

Hva bruker du din rabarbra til?


Rabarbra er egentlig en grønnsak, men brukes som frukt (frukt.no).
På denne tiden er rabarbraen stor og flott, og bør høstes før St.hans.
Utover sommeren blir den trevlete og innholdet av garvesyrer øker.

Viste du at de med rød stilk har lavere syreinnhold enn de med grønn?


Oppskrift på rabarbrasaft (fra svigermor):

1 kg. rabarbra
3 dl vann
3-4 dl farin
sitronskiver
 
Vask og kutt rabarbraen i små biter,
Kok den i ca 10 min.
Sil den i et sileklede.

Gi saften et nytt oppkok og tilsett sukker. Smak deg frem. Skum av.

Jeg fyller saften på plastflasker (0,5L) og fryser ned, men serverer selvsagt på glassflasker.




Bilder av den ferdige saften kommer i morgen.





Ønsker deg en topp dag!
Klem

9 kommentarer:

  1. Takk for mange hyggelige hilsner inne hos meg. Setter stor pris på det :)

    Lykke til med rabarbrasaften. Vi bruker aldri saft, bare friskt springvann. Vannet fra springen vår er kåret til et av landets beste, så det skulle bare mangle :) Lyger en liten smule nå, aldri var ikke helt sant. Vi bruker saft en gang i året, til rømmegrøten St. Hansaften. Da får jeg gjerne fra mor eller svigermor :)

    Så det blir det til at jeg bruker rabarbraen til suppe eller grøt et par ganger i sesongen. Men du minner meg nå på at jeg i fjor lagret en oppskrift på rabarbrais. Har aldri prøvd den, men nå skal jeg jaggu se på den igjen :)

    SvarSlett
  2. Takk for oppskiften på rabarbrasaften! Har skrevet den av nå og skal prøve den ut. Kan jeg spørre hvorfor sitronskiver? Kokes det sammen med rabarbraen, eller??

    Jeg koker av og til rabarbrasyltetøy, men det blir ikke alltid spist opp. Friskt og godt, men i små porsjoner er best. Noe som er veldig godt er lys langpannekake med rabarbrabiter i! Jeg får lage et innlegg om det da, så får du komme på besøk på bloggen min og "smake"!

    Klem, Berit

    SvarSlett
  3. Mmm kald rabarbrasuppe er en innertier her , nå fikk jeg veldig lyst på det. jeg skal notere meg oppskriften din den ser god ut (jeg pleier å ha litt kanel i)
    Ha en rabarbra dag, Marit.

    SvarSlett
  4. Dette minner meg om min barndom. Rabarbragrøt med sukker og fløte. Takk for et fint innlegg.
    Haldorsdatter

    SvarSlett
  5. Nam nam hørtes knallgodt ut ♥

    Du er flink ♥

    Ha en fin fin dag.

    Klem klem

    SvarSlett
  6. Tusen takk!
    Nydeleg herleg med rabarbrasaft!!!! Det var det eg hadde gløymt, eg skulle ha meg ei tua med rabarbra i hagen :)

    Klem!

    SvarSlett
  7. Så heldig du er som har egen rabarbara. Hadde jeg hatt det skulle jeg laget suppe, syltetøy og rabarbarapai. Nammmm ;))

    Hadde en gang rabarbara, men den trivdes ikke hos meg og døde hen...buhuu :(

    God kveld, klem fra Ingrid Andrea :0)

    SvarSlett
  8. Hei og tusen takk for koselige hilsener fra deg. DU er da så flink til å stikke innom.:)
    Jeg har to store rabarbra men er ikke flink til å lage noe av den. Det jeg bruker av den er bladene :) til å støpe fuglebad oppå. Men min mann ønsker seg rabarbragrøt/suppe og varm rabarbra pai med is til...så jeg burde få til det i den nærmeste fremtid. Her har det høljet ned lenge i dag...helt til jeg bestemte meg for ut å gjødsle hagen. Da sluttet det å regne. Så nå ligger gjødselkulene der da...og venter på regn. Snakk om altså :) ja ja blir det for ille så får jeg vanne den ned. I morgen er det nemlig meldt sol. Ha det fiint. Klem Merethe

    SvarSlett
  9. Jeg skjemmes nesten AV Å SI AT JEG ALDRI HAR BRUKT rABARBRAEN MIN TIL NOE, ENDA JEG ER KJEMPEGLAD I BÅDE GRØT OG SUPPE OG SAFT...her ble det store bokstaver:O))
    Må vel skjerpe meg, skulle laget en pai om ikke annet;)
    Kos deg masse i langhelg, klem fra meg;)

    SvarSlett