mandag 13. juni 2011

Hundekjeks.....

Langs veier og i grøftekanter er det hvite tepper av hundekjeks for tiden. Hundekjeks (Anthriscus sylvestris) er spesielt plagsom for bøndene, den har faktisk blitt en ugressversting som er vanskelig å bekjempe.
Den trivs godt i nitrogenholdig jord. Visste du at hver plante produserer 10000 frø og at den sprer seg både fra frø og røtter......Selv om planten er et "plagsomt" ugress, syns jeg også den er dekorativ...når den danner sitt hvite sløraktige teppe, eller som element i en blomsterbukett.....''
Nå venter siste "travle" uke før sommerferie for ungene og meg,
skal bli herlig:-)...mannen er jo bonde og har lite fri om sommeren.

Ha en flott uke, klem

4 kommentarer:

 1. Jeg synes Hundekjeksen er vakker! Minner litt om brudeslørblomst:o) Jeg var så heldig å få verdens største bukett idag, plukket av en barnehånd:o) Det kan du lese om på bloggen min, forresten;o)

  Heleneklem

  SvarSlett
 2. Selv om Hundekjeksen er plagsom, er den absolutt et syn. Mange klager over Lupiner og Fredløs også, så de kommer vel i samme kategori: vakre, men litt ustyrlige ;) Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 3. Å ja den er vakker synes jeg og :) Hva er vel en blomstereng, eller landevei uten slike. Titusen frø! Det var mye, ikke rart den vokser overalt da:0)

  Ha en fin tirsdag, klem fra Ingrid Andrea

  SvarSlett
 4. Hundekjeks er det den heter ja. Hadde glemt ut navnet på dette søte ugresset.Synes det ser fint ut, men skjønner at den kan være plagsom for bøndene i og med at den spres så raskt...
  Ønsker deg en fin dag
  Klem Tonje

  SvarSlett